Als je een Wout hebt, wenst of hebt besteld, dan ben je vast benieuwd hoe wij zo’n stevige kerel met pot en al in jouw huiskamer of kantoor krijgen. Heel eerlijk…..dat is echt geen makkie. Wout heeft dan al een behoorlijke reis afgelegd, want onze grote vriend brengt zijn jeugd door op een kwekerij in China. Die kwekerij werd onlangs bezocht door onze Dirk om Wout te volgen van zaadje tot stoere sterke boom. Daar gaan we je snel meer van laten zien, want wat is er leuker dan een Wout….een baby Wout. Iedereen is toch gek op baby’s.

Na 20 jaar, als hij bijna volwassen is, trekt hij de wijde wereld in. Maar alleen de knapste bomen zijn goed genoeg om met onze Wout naar Nederland te komen. Toen de eerste container bij onze kassen werd afgeleverd, was dat eerlijk gezegd wel even schrikken. Voor de reis wordt onze Wout namelijk eerst gekapt en ontdaan van alles wat groen is en ontdaan van zijn wortelen en daar wordt hij dus niet mooier op. Maar eenmaal onder de hoede van onze kwekers wordt hij goed verzorgd en in de watten gelegd om hem zo snel mogelijk weer zijn groene haardos terug te geven. Als ze allemaal een plekje in de kas hebben gekregen, krijgen ze een welkomstborrel en een zak over hun hoofd. Tja, dat klinkt niet heel gezellig, maar onze Wout is daar heel blij mee. Daarna zijn onze boomfluisteraars aan de beurt….

Als het eerste groen tevoorschijn komt, mag de zak er af en geven we hem een schouderklopje. Dan nog even flink groeien en aansterken om naar een nieuw baasje te gaan.

Wil je alles weten over Wout en zijn avonturen? Volg hem dan op Instagram @wout-inhuis.

Liron Vermeulen

Author Liron Vermeulen

More posts by Liron Vermeulen

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Volg WOUT ook op social media