Ben jij regelmatig ziek of zijn jouw medewerkers regelmatig ziek? Dat is natuurlijk super vervelend. Maar daar hebben wij een oplossing voor, wat ook nog mooi en gezellig kijkt. Wat dan? Planten en bomen op de werkvloer. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat groen op de werkvloer zorgt voor een lager percentage ziekteverzuim.

Naast minder ziekteverzuim hebben planten en bomen op de werkvloer nog meer positieve invloed op werknemers, namelijk beter functioneren. Dit komt omdat bomen en planten CO2 omzetten in zuurstof. Hierdoor kan je je beter concentreren en functioneren. Ook zorgen planten en bomen voor een hogere luchtvochtigheid.

Zoals we al eerder benoemd hebben, groen op kantoor kijkt ook nog eens mooi en gezellig. In een ruimte werken waar het mooi is, gezellig oogt werken mensen veel prettiger. Andere fijne bijkomstigheden van meer planten en bomen in de ruimte zijn een lagere bloeddruk en een beter klimaat. Dus in de zomer zit je niet op een snik heet kantoor te puffen.

Dus trek je baas even aan z’n jasje en bestellen maar!

WOUT

Author WOUT

More posts by WOUT

Leave a Reply

Volg WOUT ook op social media