Misschien wist je het al, maar al onze Wout-bomen komen uit China. Onze Dirk is op reis geweest naar China om meer over de Pachira Aquatica, de officiële naam van Wout, te weten te komen.

Aankomst
Dirk werd op het vliegveld netjes ontvangen. Na het inchecken bij het hotel stond er een heerlijk avondmaal klaar. Een hele kip, met het hoofd er nog aan. “Een beetje apart, maar wel lekker” zegt Dirk. Met volle buik en jetlag heeft Dirk geprobeerd te slapen. Hij moest de volgende dag natuurlijk fit zijn voor de ontmoeting met de kweker, maar vooral met Wout!

Kweker
De kwekerij waar Wout groeit zit ergens in de middle of nowhere. Hier stonden aan het begin velden vol met baby-woutjes, wel meer dan 100.000! Deze baby-woutjes worden in China ook gewoon zó verkocht en zie je ook vaak terug in winkels. De bijnaam van de Pachira Aquatica is “geldboom” en staat in China bekend om het brengen van geluk. De baby-woutjes zijn daarom ook heel erg populair als cadeau voor een housewarming of opening van een winkel. Naast velden vol met baby-woutjes, zie je ze eigenlijk in alle soorten en maten; kleine bomen, grote bomen, dunne bomen en dikke bomen, maar nog geen Wout te zien.

Baby-Wout tot Pachira Aquatica

Woud van Wout
Na 4,5 uur rijden, dromend over Wout in het wild, kwam Dirk dan eindelijk aan bij… nee, niet bij Wout. Ze waren verdwaald ergens in het woud. Na het plegen van een telefoontje werden ze gered en verder op weg geholpen. Helemaal doorweekt, omdat het daar maar liefst 37 graden is, moest Dirk ook nog over een aantal beekjes springen en na het passeren van een veld met honderden kippen kwamen ze dan eindelijk aan bij het woud van Wout.

De Wout-bomen worden gekweekt op een berg voor de verkoop en komen dus niet gewoon uit een oerwoud. “Hier heb ik Wout nog beter leren kennen. Zo wist ik niets van zijn bloemen en vruchten af, die gewoon aan hem groeien!” zegt Dirk. Ook stonden hier een aantal volwassen Wout bomen die op een nieuwe manier gekweekt waren, waardoor ze uiteindelijk nog mooier uitgroeien. “Het resultaat was GEWELDIG!”.

De vrucht van de Pachira Aquatica
Door deze reis hebben we niet alleen Wout beter leren kennen, maar ook hebben we gezien met hoeveel liefde, geduld Wout wordt opgevoed door de kweker.

Liron Vermeulen

Author Liron Vermeulen

More posts by Liron Vermeulen

Leave a Reply

Volg WOUT ook op social media